Nieuws van het Park van Relst.

Het coronavirus bepaalt nog steeds ons leven en dat zal wellicht de komende weken en maanden nog het geval zijn.

De veiligheidsraad keurt regelmatig enkele versoepelingen goed van de maatregelen.  De afbouw gebeurt echter zeer voorzichtig, men zal daarvoor wel zijn redenen hebben.

Zo blijven onze zalen nog zeker tot 7 juni gesloten voor alle activiteiten en feesten.  Er is ook al beslist dat er tot eind juni geen kleine evenementen, zoals de parkfeesten en eetdagen mogen georganiseerd worden.  Vanaf 18 mei worden de zalen overdag gebruikt door de parkschool voor de opvang van de kinderen die niet naar school kunnen en die thuis niet meer kunnen opgevangen worden.

Ook de speeltuin mag nog tot 7 juni niet gebruikt worden, daarom blijft de toegangspoort nog steeds gesloten.

Ondertussen is onze woensdagnamiddagploeg sinds enkele weken terug aan de slag, natuurlijk rekening houdend met de opgelegde veiligheidsregels.  Na twee maanden afwezigheid van onze onderhoudsploeg, was een gezamenlijke aanpak van het parkdomein zeker welgekomen.  Graspleinen werden terug gemaaid, onkruid gewied, de zomerplantjes geplant… het ziet er weer allemaal fris en netjes uit.  Het park is,  getooid in het frisse lentegroen, in mei op zijn mooist.

Ook de comitéleden raapten  de moed samen om de  karweitjes die nog op het programma staan weer samen aan te pakken.  De berging is geschilderd, er wordt gewerkt aan de vervanging van de indirecte verlichting van de grote zaal, het houtwerk van het buitenmeubilair wordt vervangen door een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal en enkele speelelementen in de speeltuin worden hersteld.

We moeten ons optrekken aan deze kleine tekens van hoop,  het komt wel weer allemaal goed, als we er samen aan werken en voor zorgen.

Het parkcomité.

Reageren is niet mogelijk