Nieuws van het Park van Relst.

Nu door de lock-down het hele sociale leven weer bijna helemaal stil ligt, is er in onze parkzalen, voorlopig tot 13 december, geen enkele activiteit vast te stellen.
Anders is het gesteld in de speeltuin en het wandelpark. De mooie en milde herfstdagen lokken dagelijks tientallen bezoekers. Wandelaars, fietsers, oma’s en opa’s, papa’s en mama’s genieten samen met de kleinkinderen of kinderen van de parkinfrastructuur. Er wordt nog gepicknickt en terwijl de kinderen zich amuseren is er tijd voor een deugddoend praatje tussen de ouders en grootouders.

Het is fijn om vast te stellen dat in deze barre en ongewone coronatijden het park een echte zegen is voor onze gemeenschap, een plek waar mensen mekaar kunnen ontmoeten is van onschatbare
waarde. Misschien staan we hier wel te weinig bij stil en vinden wij het maar normaal dat het hier allemaal aanwezig is.
Het comité leeft momenteel onder het statuut van “tijdelijke werkloosheid”. Het moet zich niet bezighouden met de praktische opvolging van de activiteiten in de zalen en ook achter de organisatie van de parkactiviteiten in 2021 staat nog een groot vraagteken. Het blijft afwachten hoe het coronavirus zich begin volgend jaar zal gedragen en wanneer we het onder controle krijgen.

Onze woensdagnamiddag onderhoudsploeg daarentegen blijft wel op de afspraak. Met in achtneming van de coronamaatregelen wordt er nog iedere week gewerkt. Momenteel zijn de werkzaamheden vooral toegespitst op het opruimen en verwijderen van de herfstbladeren, maar ook het gewone parkonderhoud en kleine herstellingen worden wekelijk opgevolgd. Deze ploeg verdient zeker onze waardering en een dikke merci voor de wekelijkse inzet !

Reageren is niet mogelijk