Scherpenheuvel 2022

 

“Samen onderweg naar Scherpenheuvel”IMG_20220507_131723_klein

Het was ondertussen van 4 mei 2019 geleden dat wij nog “samen onderweg naar Scherpenheuvel” konden trekken. Door de covidpandemie werden wij verplicht onze tocht voor 2 jaar op te schorten.
Het was dan ook een beetje bang afwachten of wij de traditie weer in ere konden herstellen.
De deelnemersgroep veroudert en de instroom van jonge mensen is eerder beperkt. Heel wat van onze vaste deelnemers konden er om verschillende redenen niet bij zijn.
Vooral bij onze stappers deed dit gegeven zich voelen, het aantal deelnemers, 20 dapperen, was gehalveerd tegenover de vorige jaren. De fietsersgroep gaat dan wel in stijgende lijn, met dit jaar 24 trappers aan de start.
Fietsers en wandelaars konden de tocht allemaal en zonder problemen afwerken.
De organisatie verliep vlekkeloos en mede door het prachtige fiets- en wandelweer noteerden wij een erg positieve en fijne sfeer bij de deelnemers. Hun dankbaarheid naar de organisatie toe deed deugd. Dankbaar zijn we ook tegenover iedereen die hier of daar zijn steentje bijdroeg. Onze sponsors voor de traktaties onderweg en de familie Winnepenninckx in Wakkerzeel die ons weer met veel warmte en enthousiasme ontving. De mensen die zorgden voor het klaarmaken van de broodjes ’s morgens vroeg, om daarna present te zijn met de volgwagens. Zij die zorgden voor de inschrijvingen, de contacten met Scherpenheuvel, voor de teksten van de sloteucharistieviering….
Speciaal dank aan pastoor Paul Gauchez op wie we voor het eerst beroep konden om voor te gaan in de eucharistieviering aan de koepelkapel. Het was een mooie en deugddoende viering. Het werd ingetogen stil toen we tijdens de voorbeden terugdachten aan onze orgelist Mark Wynants, die vele jaren present was met zijn accordeon om de viering op te luisteren, aan Chantal Artoos en Leo Heers, deelnemers van het eerste uur, van wie we de voorbije jaren afscheid moesten nemen. Zij blijven in hun nieuwe wereld met ons verbonden.
Pastoor Paul was duidelijk in zijn nopjes. Hij herkende onder de aanwezigen heel wat mensen uit zijn vroeger werkgebied. Hij heeft de gave om de boodschap van de Mariaverering op een eigentijdse en volkse manier ook in 2022 nog actueel te maken. “Als je mij nog nodig hebt, moet je maar bellen” dat is genoteerd Paul, volgend jaar op zaterdag 6 mei.
Afsluiten deden wij naar goede gewoonte bij St.Jozef, ons dorpscafé bij Rita en Alain, waar de deelnemers dankzij de financiële steen van Ferm, de Landelijke Gilde van Relst en het Park Van Relst bij een stevig glas konden nagenieten.

 
IMG_20220507_132240_klein

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.