Activiteiten

 • EsCoBar 25/07 – Dag van de verenigingen

  escobar banner_titel_klein
  Tijdens onze laatste EsCoBar zetten wij onze verenigingen in de schijnwerpers. Wij bieden hen de mogelijkheid om na de gedwongen coronaslaap hun activiteiten en werking op een leuke manier voor te stellen.
  De Landelijke Gilde van Relst zal dat wel op een spectaculaire manier doen. Zij organiseren een wedstrijd “riek gooien” een volks spektakel dat vooral in de Kempen populair is. Met een riek proberen om in het midden van een grote “roos” te gooien, blijkbaar niet zo simpel dat reuze dartsspel!
  De andere deelnemende verenigingen zijn: Ferm, Samana, de Modelbouwvrienden, jeugdhuis Tonzent, de Gezinsbond en het Park van Relst. Zeker de moeite waard om eens langs hun standje te lopen.
  Ook nu is het terras van het Park van Relst vanaf 14 uur de plaats van afspraak en een plek van gezellige ontmoeting. Natuurlijk houden we rekening met de nog geldende coronamaatregelen.
  Wij serveren lekkere drankjes en kleine snacks en voor de grote honger kan je langs gaan bij de aanwezige foodtruck.

 • Nieuws van het Park van Relst.

  EsCoBar 2021_kleinEsCoBar 2021-2_klein

  De mooie zomer komt stilaan in ’t land, de coronacijfers blijven zeer gunstig evolueren en iedereen wordt blijgezind en begint stilaan te herleven.
  Neen, nog niet alles kan en mag de volgende weken en maanden en enige voorzichtigheid blijft zeker nog nodig, maar wij hebben er goede moed op dat op termijn alles echt wel goed komt.
  Zoals reeds eerder meegedeeld zijn er dit jaar nog geen parkfeesten, maar wij bieden jullie tijdens 4 zondagen in juli de kans om mekaar weer eens te ontmoeten in gezellige sfeer op het terras in ons Park van Relst en dit op een coronaveilige manier.
  Op 4-11-18 en 25 juli verwelkomen we jullie graag in onze EsCoBar vanaf 14 tot 22 uur. Bij een rustig muziekje serveren wij er heerlijke drankjes en wij voorzien iedere zondag een verschillende foodtruck om de hongerige magen te spijzen. We mogen immers zelf nog geen maaltijden klaarmaken en bedienen.
  Wat betreft de randanimatie focussen wij ons op zondag 4 juli op de jongere generatie in een afgeslankte versie van Park4Kids. We starten de namiddag met de officiële opening van de vernieuwde speeltuin door de kinderburgemeester. Nadien steken we van wal met de verkiezing van een nieuwe kinderburgemeester en kindergemeenteraad voor onze gemeente. We hebben de verkiezing dit jaar vereenvoudigd omdat wij moeten rekening houden met de nog geldende coronamaatregelen.
  Onze comitéleden en medewerkers zijn druk in de weer met de voorbereiding van de EsCoBars van juli. Wij zijn heel tevreden dat de vernieuwing van de speeltuin vlot verloopt en supergelukkig dat er in de maand juli, na meer dan een jaar, terug enkele kleine familiefeestjes kunnen doorgaan.
  Maandenlang hebben we ons getroost met Tura’s liedje “Hoop doet leven”. Vandaag kunnen we het plaatje omdraaien en zingen we “Mooi, ’t leven is mooi !”.
  Komen jullie er mee van genieten? Van harte welkom!

Reageren is niet mogelijk