Nabeschouwing Parkfeesten 2018 en oproep Parkfeesten 2019

Zelden meegemaakt dat de weerfactor zo standvastig zijn positieve rol speelde: een zonovergoten weekend met zuiderse temperaturen. Geen zorgen over regen, wind , onweer…. die de sfeer zouden kunnen bederven.
De start was alleszins hoopvol want het stoomde de vrijdagavond in de volle feesttent toen Les Truttes met hun fel gesmaakte exclusieve liveshow voor vuurwerk zorgden. Zaterdagnamiddag was groot en klein op post voor de mountenbike parkcross. Meer dan 30 klein gasten pedaleerden voor het eerst, fier als een gieter het stofferige parcours af en maakten daarna plaats voor de 41 deelnemende volwassen teams. De “kapotten derajeur” en zijn aanhang zorgde weer voor een perfecte organisatie. Zaterdagavond bleef de tent nagenoeg leeg voor de show van de “Vlaanderen Boven band”….. Gene Thomas en zijn gastartiesten zorgden nochtans voor een leuke live-show met zijn orkest. Jammer, maar zo’n afgang tast in de geldbeugel ! Zondagnamiddag weer heel veel jong volk op de afspraak voor de beleving van park4kids en de verkiezing van de Kampenhoutse kinderburgemeester, alles knap ineen geknutseld door onze werkgroep. Dikke proficiat aan Fran Godts want zij was de primus van de 21 ingeschreven kandidaten. ’s Avonds zorgde “op ’t goevallend oeit” voor de nodige sfeer en ambiance op het parkterras. Tijdens de drie dagen draaide ons restaurant op volle toeren, toch wel een bijzondere prestatie voor de koks van dienst en zeker de mensen van de bediening om in deze tropische warmte alles vlot te laten verlopen.

Vorig jaar hadden wij, op het weer na, een gelijkaardig scenario en viel het financieel eindresultaat te mager uit. En dat is dit jaar spijtig genoeg ook het geval. We moeten dus onze conclusies trekken en vaststellen dat deze formule niet meer of te weinig aanslaat. Hiervoor zijn er enkele gekende redenen: de gages voor gekende muziekgroepen zijn niet min en er is de hoge kost voor de huur van de tent en Sabam. Door de vele gratis festivals die in zowat alle steden en gemeenten worden aangeboden, kiezen heel wat mensen begrijpelijk voor deze goedkope formule.
Het comité evalueerde het geheel en besliste om vanaf volgend jaar af te stappen van de showavonden in de grote tent en te kiezen voor een kleinere organisatie met de focus op “een gezellig dorpsfeest”. Hoe dat er precies zal uitzien wordt bekeken en uitgewerkt door onze werkgroep parkfeesten. Volgende afspraak is op 18 september 2018 om 20.30 uur. Hierbij dan ook een warme oproep om naar deze vergadering te komen als je zin hebt om mee te werken aan de vernieuwing van onze parkfeesten. Wij kijken uit naar enkele enthousiaste nieuwe medewerkers !!

Wij willen langs deze weg iedereen danken die op de voorbije parkfeesten aanwezig was voor steun en sympathie en op onze website kan je de voorbije parkfeesten nog een herbeleven aan de hand van een prachtige fotoreportage. We geven nu al mee dat de volgende parkfeesten doorgaan tijdens het weekend van 6 en 7 juli 2019.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.