Nieuws van het Park van Relst.

Het jaar 2018 zit er bijna op. Op de laatste maandvergadering van het jaar legde het parkcomité dan ook al zijn grote werkpunten en investeringen voor het komende jaar vast.
In de maand januari worden de nieuwe stoelen geleverd. Bij de plaatsing van de vaatwasmachine in de kleine keuken wordt de keukenindeling wat herschikt. Er komt een industriële dampkap boven de vaatwasser en het kookvuur, de plafondtegels en de verlichting worden vervangen. Ook de muziekinstallatie in de kleine zaal wordt vervangen.
In de keuken van de grote zaal wordt er boven de vaatwasser een dampkap geplaatst, dit om vocht en schimmelproblemen in de keuken te voorkomen.
Nu de beheerwerken aan de bomen volledig zijn uitgevoerd, wordt er werk gemaakt van nieuwe aanplantingen in het domein. Meer dan 500 struiken zullen aangeplant worden achteraan op de grens met het domein van Kasteel Ten opstal en in de zone aan de doolhof, het wordt een variatie van “een bloesemheg” bestaande uit rode kornoelje, hazelaar, gewone vogelkers, vlier, sleedoorn en meidoorn. Ook de bestaande haagbeukhaag tussen het parcours van de modelbouwvrienden en het parkdomein wordt hersteld. De mensen van Natuur en Landschap zorgden voor deskundig advies en subsidiëren dit project voor 50 %, zij zullen ook de werken uitvoeren. Wij kunnen ook in de toekomst op hun diensten beroep blijven doen. Het wordt volgend jaar ook uitkijken naar onze parkfeesten. Na het PRATEN en PLANNEN zijn wij nu in de DOE-fase beland. De verschillende werkgroepjes vergaderen nu apart verder om de praktische uitwerking te bespreken. Het is hoopvol dat er zoveel DOENERS zich geëngageerd hebben om aan onze feesten een nieuw elan te geven, jullie horen er in januari zeker al iets meer over.
Neem ook jouw nieuwe kalender al bij de hand en noteer de volgende parkactiviteiten voor 2019:
9 en 10 februari Parkrestaurant, 4 mei “ samen onderweg naar Scherpenheuvel”, 7 juni medewerkersfeestje en 5-6 en 7 juli de 58 ste parkfeesten.
Wij willen jullie langs deze weg ook zalige en sfeervolle kerstdagen, gezellige eindejaarsfeesten en voor 2019 alle goeds toewensen !

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.